Jonathan Goodman je novi stariji dopredsjednik odjela korporativnih komunikacija pri Volvo Cars

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Jonathan Goodman je novi stariji dopredsjednik odjela korporativnih komunikacija pri Volvo Cars

Volvo Car Group je imenovao Jonathana Goodmana za novog starijeg dopredsjednika odjela korporativnih komunikacija pri Volvo Cars kompaniji, a sa radom na ovoj poziciji startat će u novembru ove godine.

Jonathan Goodman na navedenoj poziciji mijenja Andersa Kärrberga, koji je ovu dužnost preuzeo od Bodil Eriksson, koja je početkom godine prešla u Volvo Cars of North America.

Jonathan Goodman je donedavno bio izvršni dopredsjednik odjela komunikacija u kompaniji PSA Peugeot Citroen, a prije toga je obavljao nekoliko rukovodećih pozicija unutar PSA grupacije, sa bazom u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Belgiji i Luksemburgu.

Jonathan Goodman je na Univerzitetu Newcastle diplomirao francusku i englesku literaturu, te međunarodnu politiku, a naknadno je na Univerzitetu Coventry diplomirao poslovnu administraciju.

„Sa bogatim iskustvom u komunikacijama, medijima, marketingu i prodaji, prvenstveno u automobilskom sektoru, Jonathan je pravi čovjek za Volvo. Njegovo će iskustvo biti vrijedna pomoć u izuzetno uzbudljivom periodu, koji je ispred nas.“ izjavio je Håkan Samuelsson, predsjednik Volva.

O novoj poziciji i budućnosti Volva, Jonathan Goodman je rekao sljedeće: „Sa velikim sam interesom pratio predstavljanje tri očaravajuća koncepta i potpuno novog XC90 modela. Uvjeren sam da se Volvu smiješi svijetla budućnosti. Jako sam sretan što ću biti dio ove kompanije.“

Anders Kärrberg će se vratiti na svoju prethodnu poziciju dopredsjednika odjela za komunikaciju sa vladajućim strukturama unutar odjela korporativnih komunikacija.

Kategorije: Vijesti