Kia EV6 je Crossover 2021. godine po izboru magazina Top Gear

KIA EV6

Kia EV6 je Crossover 2021. godine po izboru magazina Top Gear

Električni Kia EV6 osvojio je priznanje Crossover 2021. godine u izboru legendarne automobilske emisije TopGear.com.  EV6 je impresionirao Top Gear-ov žiri zahvaljujući svom stilu, dinamičnim svojstvima, dugom dometu s jednim punjenjem i 800-voltnom vrlo brzom punjenju koje omogućava punjenje od 10 do 80 posto napunjenosti baterije za samo 18 minuta.

Tom Ford, pomoćnik urednika, komentirao je: »S EV6 je Kia uložila sve; potpuno električni, divlji stil, najbrže punjenje u razredu, mnogo pomagala. Duboko zadire u koncept mobilnog prostora, EV6 je otišao u tamnije uglove čineći električno vozilo zanimljivijim za vožnju. Takođe je prostran, lijepo opremljen i dobro izrađen. Vozi se sa svim najboljim svojstvima električnih vozila – tiho, uglađeno, umireno – i onda se probija odgovarajućom snagom. Dakle crossover s više od jednim značenjem. Auta i marke.”

Ceremonija podjele nagrada dostupna je na kanalu youtube.com/topgear i topgear.com. EV6 je predstavljen i u zadnjem broju revije BBC Top Gear Magazine, posvećene najboljim novim automobilima na svijetu.

KIA EV6 GT

EV6 je već osvojio nagradu za Njemački premium auto godine i finalista je izbora za Evropski auto 2022. godine

Ovo zadnje priznanje dolazi u vrijeme kada je Kia EV6 uvršten u najuži izbor za Evropski auto 2022. godine i malo više od mjesec dana od nagrade za Njemački premium auto 2022. godine. Jason Jeong, predsjednik Kia Europe, rekao je: “Drago nam je da smo osvojili priznanje prestižnog Top Geara za crossover godine. EV6 je revolucionarno vozilo za Kiju i za električnu mobilnost i ova nagrada je dobrodošlo priznanje svega toga. To je još jedan trofej u vitrini za model EV6 čija popularnost i dalje raste zajedno s našom ponudom elektrificiranih vozila.”

Kijino prvo namjensko električno vozilo s prvom nagradom već nakon samo mjesec dana prodaje

EV6 je Kijin prvi namjenski električni automobil koji pokazuje izuzetan potencijal nove električne globalne modularne platforme (E-GMP). EV6 kupcima nudi mogućnost izbora više potpuno električnih konfiguracija pogonskih sklopova bez emisija, uključujući i baterijski sklop dugog dometa (77,4 kWh) i standardnog dometa (58,0 kWh), a u ponudi su i izvedbe GT-line i GT. To je Kijino prvo električno vozilo raspoloživo s mogućnošću pogona na 2 (2WD) ili četiri točka (AWD) – potonji pruža bolja dinamična svojstva i u najzahtjevnijim uslovima.

Kia EV6

Kategorije: Vijesti