U Sarajevu predstavljena 8. generacija modela 911 Carrera 

Porsche 911 Carrera, 2019.

U Sarajevu predstavljena 8. generacija modela 911 Carrera 

Porsche BH, generalni uvoynik za Porsche vozila u BiH u petak uveče je predstavio 8. generaciju ikone sportskih vozila- novi Porsche 911 Carrera.

Prezentacija ovog kultnog modela održana je u sjajnoj atmosferi pred brojnim zvanicama u sportskoj dvorani Zetra. Novo izdanje ovog bezvremenskog modela nastalo je pod sloganom “Timeless Machine”, te je kroz zanimljiv i zabavan vremeplov prikazana evolucija ovog najpopularnijeg sportskog automobila svih vremena.

Potpuno novi 911 Carrera (model 992) sa trolitarskim 6-cilindarskim boxer motorom u izvedbama S i 4S razvija 450 KS i obrtni moment od 530 Nm pri čemu dostiže brzinu od 308 km/h (306 km/h Carrera 4S). Svaka verzija 8.generacije sada ima povećan trag točkova.

Na zadnjem dijelu vozila dominira ultramoderno rješenje LED svjetala u vidu neprekidne linije. Za ubrzanje od 0-100 km/h Carreri S potrebno je 3,7 sekundi, dok Carrera 4S ubrzanje od 0-100 km/h dostiže za samo 3,6 sekunde.

911 Carrera dolazi sa 20” aluminijskim točkovima naprijed i 21” aluminijslim točkovima nazad. Izmjene su napravljene i na sportskom izduvnom sistemu koji je sada više pomjeren prema vani.

911-ica je za početak opremljena 8-stepenim PDK mjenjačem, a pored brojnih najsavremenijih sigurnosnih sistema  za asistenciju vozaču tu je sada i radni program “wet mode” za sigurniju vožnju na mokroj cesti.

“911 Carrera je uvijek bila san svakog ljubitelja sportskih automobila. Siguran sam da će  novi model izazvati oduševljenje i kod naših kupaca u Bosni i Hercegovini”, rekao je Armin Mulović, brand menadžer marke Porsche u BiH.

Kategorije: Vijesti