KIA poboljšala prodaju za petinu

Kia Sportage Black Design

KIA poboljšala prodaju za petinu

Iz korporacije Kia javljaju kako su prošli mjesec ukupno prodali 253.592 vozila, što je povećanje od 20 posto u odnosu na juni prošle godine.

Sportski terenac Sportage je sa 30.906 prodatih primjeraka predvodio rast globalne prodaje, a uz njega su se iskazali sportski terenac Seltos (24.680 vozila) i kompaktna limuzina K3 (24.639 prodatih primjeraka) koji se ne prodaju u Evropi.

Prodaja van Koreje iznosila 204.312 vozila, što je 35 % bolje nego u junu lani

Prodaja van Koreje je s 204.312 primjeraka u junu zabilježila rast od čak 35 posto. Po popularnosti među kupcima prednjačili su sportski terenci Sportage i Seltos, a uspjehu su doprinijeli i kompaktna limuzina K3 i Rio (limuzina i hatchback).

Automobilska tržišta širom svijeta oporavila su se nakon pada potražnje prouzrokovanog epidemijom COVID-19, što je dovelo do postepenog rasta prodaje.

Prodaja u Koreji: 49.280 vozila, 18 % manje nego lani

Kia je u Koreji prodala 49.280 vozila, što je 18 posto manje nego u junu prošle godine. Na Kijinom domaćem tržištu najprodavaniji su bili monovolumen Carnival i sportski terenac Sorento.

Kia s novim modelima (električni EV6, Sportage) kreira prodajni moment

Kia će i dalje biti fokusirana na povećanje prodaje i profitabilnosti, što će joj omogućiti novi modeli, uključujući novi električni model EV6 i novi Sportage, koji se očekuju do kraja godine.

Kategorije: Vijesti