Kia Rio i Stinger pobjednici u istraživanju J.D. Power APEAL 2018.

Kia Rio i Stinger pobjednici u istraživanju J.D. Power APEAL 2018 u svojim kategorijama

Kia Motors je u SAD dobila još dva priznanja za sportsku limuzinu Stinger i model Rio, koje podjeljuje ugledna kompanija J.D. Power. Radi se o priznanju APEAL za perfomanse, djelovanje i izgled automobila (engl. Automotive Performance, Execution and Layout).

Dvostruka pobjeda je doprinijela Kijinom poboljšanju za 8 poena u odnosu na prošlu godinu, a pritom je i osigurala plasman među 10 nabolje plasiranih neluksuznih brendova. Kia Motors je inače nedavno postala najbolje plasirana od svih masovnih brendova u istraživanju J.D. Power o početnom zadovoljstvu kupaca (IQS, engl. Initial Quality Study), i to već četvrtu godinu zaredom , a i tu je Rio zauzeo prvo mjesto u klasi malih automobila.

“Bez obzira na to da li se radi o praktičnom vozilu za ljude, koje žele doći od tačke A do tačke B ili sportskoj limuzini sa 365 konjskih snaga, namijenjenoj ljubiteljima brze i udobne vožnje, svaku Kiju dizajniramo s mišlju na svakog pojedinačnog kupca,” kaže Orth Hedrick, podpredsjednik produktnog planiranja u Kijinoj američkoj podružnici. “Nagrade J.D. Power APEAL za modele Rio i Stinger potvrđuju našu predanost superiornoj kombinaciji privlačnog izgleda i vrhunskih osobina, koje racionalni kupci danas očekuju od svojih automobila.”

Model Rio je kao jedini u svojoj klasi malih automobila dobio najviše ocjene u performansama, dizajnu, udobnosti, pomagalima i stilu, a i najvišu ukupnu ocjenu i tako zasjenio konkurenciju. Stinger, koji je najsnažniji model u istoriji najstarijeg korejskog proizvođača automobila, pobijedio je puno skuplju evropsku konkurenciju u klasi luksuznih vozila.

Istraživanje J.D. Power APEAL mjeri zadovoljstvo vlasnikâ vozilâ u prvih 90 dana vlasništva. Rezultati su podijeljeni u 10 kategorija i mjere se na osnovu sljedećih kriterija: eksterijer, enterijer, prtljažnik, audio, sjedišta, grijanje i hlađenje, vozna dinamika, motor, vidljivost i potrošnja goriva.

Kategorije: Vijesti