Kia u Ženevi predstavlja unaprijeđenog Picanta

Enhanced Kia Picanto 1 (Medium)

Kia u Ženevi predstavlja unaprijeđenog Picanta

Kia Motors će 3. marta na 85. salonu automobila u Ženevi predstaviti unaprijeđenog Picanta.

Kijin simpatični gradski mališan donosi brojna dinamična i vizuelna poboljšanja, koja će ojačati njegov položaj u vrlo konkurentnoj klasi malih vozila. Unaprijeđeni Picanto može se pohvaliti promijenjenim branicima, koji stvaraju drskiji izgled, kojem svoj doprinos daje i Kijina karakteristična motorna maska u obliku tigrovog nosa. Kupci će moći birati među brojnim novitetima kao što su npr. novi 14-inčni aluminijski naplaci, sportski paket, što ga svrstava među najatraktivnije predstavnike A klase, a moguće je i birati 3- ili 5-vratnu karoserijsku izvedbu.

U kabini je moguće primijetiti hromirane rubove instrument ploče (u obliku dva kruga) i ventilacijskih otvora, tu je i novi tapacirung sjedišta koji je više po ukusu mlađih stranaka. U središtu Picantove centralne konzole nalazi se moderniji audio sistem. 

Enhanced Kia Picanto 2 (Medium)

Premium dodaci i veća individualnost

U Picantu se po prvi put nude brojni premium dodaci, između ostalog i najnovija generacija Kijinog audio-video-navigacijskog sistema sa 7-inčnim zaslonom (od jeseni). Stranke također mogu naručiti tempomat i ograničivač brzine, što će vozačima učiniti vožnju prijatnijom.

Osim toga sada se u kabini nude tri paketa boja, koji strankama oogućavaju da Picanta prilagode svojim željama i odskaču iz gomile. Sportski crveni paket donosi crno-crvenu kombinaciju tapacirunga sjedišta od umjetne kože te tapacirung obloga vrata crno-crvene boje visokog sjaja. Živahni žuti paket predstavlja sjedišta od umjetne kože crne boje prošivene žutim šavovima, te armaturnu ploču i upravljački obruč svjetlo žute boje. Najprestižniji će biti smeđi paket, koji će sadržavati vrhunski tapacirung sjedišta od smeđe umjetne kože sa smeđim tapacirungom vrata i crnom armaturnom pločom visokog sjaja. Naravno da će i pedale svojom bojom biti usklađene s paketom.

Enhanced Kia Picanto 3 (Medium)

Poboljšane kočione mogućnosti i Euro 6 motor

Sigurnost pješaka kod novog je Picanta mnogo bolja, jer je novajlija dobio veće kočnice, koje skraćuju kočioni put. Novi, 252 milimetara veliki kočioni diskovi (prije 241 mm) nude se kao opcija, koja vozilu omogućava zaustavljane od 100 km/h do 0 km/h u samo 37 metara, što je čak 2 metra manje nego kod prethodnika. Unaprijeđeni Picanto je doživio brojna poboljšanja postojećeg 1.0-litarskog MPI (Multi-Point Injection) motora, što mu je omogućilo ispunjavanje normi emisijskog standarda Euro 6.

Poboljšani Picanto u prodaji u nadolazećim mjesecima

Picanto, kojeg proizvode u tvornici Seosan u Južnoj Koreji je s 51.102 prodana primjerka u prošloj godini bio jedan od najprodavanijih Kijinih modela u Europi. Poboljšani model na Starom će se kontinentu prodavati od kraja marta i kao i svi ostali modeli Kia dolaziće sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom (do 150.000 km).

Enhanced Kia Picanto 4 (Medium)

Kategorije: Vijesti