Napad morskog psa u trendovskom gradskom automobilu

Opel-ADAM-shark mid

Neobuzdani Opel ADAM: Napad morskog psa u trendovskom gradskom automobilu

U divljem se Opel ADAM-u kriju maleni divlji morski psi! No ne brinite, oni ne grizu: skriveni su i gotovo nevidljivi u unutrašnjosti automobila. Dok će se ovog vikenda djeca zabavljati u vrtu tražeći uskrsne pisanice, vlasnici ADAM-a pobliže će pogledati svoj urbani mini i upoznati njegovu neobičnu stranu. Neće pronaći obojana jaja, nego barem dva morska psa, ali pod uvjetom da vrlo, vrlo pažljivo gledaju…

Otkud morski pas u ADAM-u i drugdje

No kako su se morski psi uopće našli u Opel ADAM-u? Od 2006. godine nekoliko je Opelovih dizajnera istraživalo kako diskretno staviti motive morskog psa u automobile na kojima rade. Pogledajmo ukratko kako je trajao dug put od oceana do automobilske kabine.

Sve je počelo  jednog nedjeljnog popodneva 2004. godine kad je Opelov dizajner i ronilac amater Dietmar Finger bio kod kuće i radio na skici nove Corse. Točnije, razmišljao je o prilično nezanimljivoj vanjskoj plohi pretinca za rukavice, koja je većinu vremena nevidljiva jer je posve prekrivaju zatvorena suvozačka vrata. Dietmarov je sin vidio njegov crtež s morskim psima i rekao da izgledaju odlično. Dietmar se morao nasmijati… i rođena je nova ideja i strast.

Sljedeći je dan pokazao dotjerani profil morskog psa glavnom dizajneru Corse, Nielsu Loebu, koji je rođen u Australiji i on je odmah zagrizao. Morski pas u pretincu za rukavice krenuo je u proizvodnju. Sada je standardna značajka unutrašnjosti više od dva milijuna Corsi proizvedenih nakon 2006.

Priča o uspjehu „Opelova morskog psa“ nastavlja se: Niels Loeb spomenuo je to Karimu Giordimaniji koji je zadužen za dizajn interijera Zafire Tourer. On je zatim stvorio tri mala morska psa koji sada u tajnosti nastanjuju kokpit ovog jednovolumena. No dobro su skriveni – naposljetku, Zafira Tourer je ozbiljan automobil.

„Moramo nastaviti s morskim psima“, pomislio je Stefan Arndt kad je preuzeo kormilo razvoja dizajna interijera ADAM-a, dok je Niels tada bio zadužen za vanjštinu. Imajući u vidu neobuzdanu narav ADAM-a, morski psi mogu biti vidljiviji i zabavniji. A mogu dobiti i nekoliko prijatelja. Tako su sada u ADAM-u dva morska psa. Jednog je relativno lako pronaći, dok je drugi okružen bezopasnim ribicama. No gdje su točno skriveni?

Svi znamo da morski psi vole tekućinu…

Opel ADAM shark mid 2

Kategorije: Vijesti