Škoda od 2020. proizvodit će automobile na čisto električni pogon

Škoda od 2020. proizvodit će automobile na čisto električni pogon

​Proizvodnja električnih Škoda automobila predstavlja veliki korak u strategiji češke marke. Od 2019. godine Škoda će proizvoditi komponente za hibridne modele.

ŠKODA AUTO će od 2020. godine proizvoditi i modele koji će raditi isključivo na električni pogon. Proizvodnja električnih vozila i dijelova, predstavlja značajan korak u realizaciji buduće strategije.

“Budućnost Škode bit će u električnim modelima,” kaže izvršni direktor ŠKODA AUTO Bernhard Maier. Do 2025. godine, planiramo da ponudimo 5 modela na čisto električni pogon u različitim segmentima. Drago nam je da će prvo Škodino potpuno električno vozilo biti proizvedeno u Češkoj Republici. Ova odluka naglašava povjerenje Grupe u radnu snagu Škode. Ovo je važan korak za budućnost marke Škoda U Češkoj.

U pogonu električnih modela, fabrika u Mladoj Boleslavi će proizvoditi električne komponente za nekoliko plug in hibridnih modela iz Volkswagen grupe već od 2019. godine.

Škodina prva elektrificirana serija modela bit će lansirana u 2019 godini. Škoda Superb sa plug-in hibridnim pogonom bit će na proizvodnoj traci u mjestu Kvasiny. Potom će u Mladoj Boleslav biti proizveden prvi model na baterije u 2020 godini.

Na ovogodišnjem sajmu automobila u Šangaju, Škoda je predstavila svoju viziju električnog autonomnog modela, studijom Škoda Vision E.

Škodini električni modeli i komponente za Volkswagen grupu temelj su Škoda strategije 2025. Druge bitne oblasti djelovanja uključuju digitalizaciju proizvodnje i procesa, osvajanje novih tržišta, proširenje oblasti poslovanja kompanije iz tradicionalno automobilske tehnike na širok spektar usluga mobilnosti.

Kategorije: Vijesti