Nova Astra porodica

Nova Astra porodica

Opel Astra porodica je spremna za start. Sa svojom novom sedan verzijom, novim vrhunskim, moćnim motorima i sistemima za pomoć, kao i svježim dizajnom, brend proširuje svoj uspješan, nagrađivan, najprodavaniji, kompaktni model i nove članove Astra porodice čini još više sportskim i raznovrsnim.

Oštriji izgled spoljašnjosti i unutrašnjosti naglašava sportski stil i tehničke vrline ove porodice kompaktnih automobila. Sa novim sedanom, verzijom sa petoro vrata, Sports Tourer karavanom i GTC kupeom sa troje vrata, kao i sa njegovom OPC verzijom visokih performansi, raznovrsna porodica Astra modela je sada kompletirana.

Potvrdu najemotivnije izvedbe njemačkog inženjeringa u izuzetno kokurentnom segmentu kompaktnih modela pružaju novi vrhunski motori koji će, od sada pa u narednih šest mjeseci, proširiti već raznovrsnu ponudu Astra pogonske grupe. Nova Astra OPC koja se već može naručiti sa svojim 2.0-litrenim benzinskim turbo motorom sa direktnim ubrizgavanjem obećava mnogo zabave za volanom. Sa izlaznom snagom od 206 kW/280 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm, Astra OPC nije samo najsnažnija Astra ikada, već je sa 200 Nm po litru kraljica obrtnog momenta u kompaktnoj klasi. Ovo je takođe najbrža Astra ikada, jer je maksimalna brzina ovog snažnog kupea 250 km/h i može da ostvari ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 6,0 sekundi.

Najbrža dizel Astra ikada se može naručiti od jeseni: novi 2.0-litreni BiTurbo CDTI motor sa izlaznom snagom od 143 kW/195 KS i impresivnih 400 Nm obrtnog momenta su poznati još od Insignie, ali sada je po prvi put u Astra porodici predstavljena sofisticirana tehnologija BiTurbo motora zajedno sa dvostrukim hladnjakom. Napaja se iz dva turbopunjača koji rade zajedno, ovaj motor omogućava odlične performanse u kombinaciji sa malom potrošnjom goriva kod Astra modela sa petoro vrata, Sports Tourera i GTC modela. Ova tri različita modela pružaju izbor između dizel modela visokih performansi koji je bez premca u kompaktnom segmentu.

Opel takođe može da najavi poboljšanja na već postojećoj 1.4-litrenoj turbo benzinskoj jedinici sa 103 kW/140 KS. Ovaj motor je sada opremljen overboost funkcijom koja vozilu privremeno daje dodatnih 10% obrtnog momenta, sa 200 na 220 Nm, što je veoma korisno pri preticanju, na primjer.

Kategorije: Vijesti