Volkswagen nagradio 100 najboljih evropskih servisnih partnera: Volkswagen Service Quality Award 2014

Volkswagen Service Quality Award 2014 - 01

Volkswagen nagradio 100 najboljih evropskih servisnih partnera: Volkswagen Service Quality Award 2014

Volkswagen je nagradio svojih 100 najboljih evropskih servisnih partnera sa prestižnom nagradom za kvalitet „Volkswagen Service Quality Award (VSQA)“. Ove godine je priliku da dobiju ovu nagradu imalo 30 evropskih zemalja. Tokom dodjele nagrada, dodjeljene su nagrade onim servisnim radionicama koje su u proteklih 12 mjeseci imale najbolju kvalitetu servisne usluge i najbolje rezultate u segmentu vezivanja kupca i njegovog zadovoljstva. Među najboljih 100 Volkswagen servisa u Evropi našla su se i 2 bosanskohercegovačka partnera: ASA PVA iz Sarajeva i NIPEX iz Tuzle. ASA PVA kao Volkswagen servis sa najboljim pomakom u kvalitetu (najveće poboljšanje), a NIPEX kao Volkswagenov servis sa najboljom kvalitetom usluge.

Volkswagen Service Quality Award nagrada počela se dodjeljivati 2008. godine. Zbog toga što se konstantno, godinu za godinom, održavaju kvalitet na najvišem nivou, osam servisnih partnera je ušlo u tzv. „Kuću slavnih“. Kuća slavnih je novitet, i radi se o virtualnoj auto kući u kojoj će biti objelodanjeni oni servisni partneri koji tri i više godina za redom dolaze u izbor 100 najboljih Volkswagen servisnih partnera.

Volkswagen Service Quality Award 2014 - 02

„Auto kuća Nipex iz Tuzle je po drugi put osvojila ovu prestižnu nagradu za kvalitet usluge. Iskreno se nadamo da će kvalitetom svoje usluge naredne godine i oni ući u „VW kuću slavnih“, istakla je Sanela Jusić, rukovodilac marketinga postprodaje i ovogodišnji vođa bosanskohercegovačkog tima.

Direktor Volkswagen postprodaje, Axel Schulte-Hürmann pohvalio je prilikom dodjele nagrada čvrstu opredjeljenost učesnika: „Do 2018. godine želimo upravo u segmentima zadovoljstva kupca biti u samom vrhu. Obzirom na rezultate i kontinuirano pozitivan napredak potpuno sam siguran da to i možemo“.

„Izvrstan kvalitet je odlučujući faktor zadovoljstva kupca uslugom u servisu. Raduje nas da smo i ove godine imali svoje predstavnike na ovoj svečanoj ceremoniji i da ćemo i dalje biti među najboljih 100 u Evropi“, dodao je Omer Kozadra, rukovodilac Sektora postprodaje ASA AUTO.

Kategorije: Vijesti