Nova Škoda Octavia vRS dolazi jača nego ikad prije!

Nova Škoda Octavia vRS dolazi jača nego ikad prije!

Nakon što je Škoda predstavila novu Octaviju češka marka nastavila je da dopunjuje ponudu ove limuzine.

Škoda je objavila zvanične digitalne crteže nove generacije Octavije RS iV koju ćemo premijerno moći vidjeti za mjesec dana na sajmu automobila u Ženevi.

Octavia vRS prikazana je u tri skice koje pokazuju kako će izgledati ova sportska limuzina u limuzinskoj i kombi izvedbi.

Oštre linije i agresivan izgled ono je što karakteriše ovaj model. Veliki usisnici zraka, deblji pragovi i zadnji spoiler, samo su neki od detalja na vanjskom dijelu vRS Octavije koji će je razlikovati od klasičnog modela. Kako će unutrašnjost izgledati, trenutno možemo samo nagađati, al pretpostavljamo da će i to Škoda otkriti uoči same premijere.

Ovaj model za pokretanje trebao bi koristiti iste pogonske sklopove kao i Golf 8 GTI, a očekuje se i hibridni sklop kao kod Golfa GTE. To znači da će se ispod poklopca motora naći 1,4 litreni TSI benzinac i elektromotor koji energiju crpi iz baterije kapaciteta 13 kWh.

U konačnici razvijat će 245 KS i 400 Nm okretnog momenta. Na čisto električni pogon imat će autonomiju od oko 55 km. Kad je u pitanju standardni vRS model sa 2.0 TSI motorom, detalji još uvijek nisu poznati.

Kategorije: Vijesti