Novi Audi A8 debitovao u Sarajevu kroz film “Spider-Man: Homecoming”

Novi Audi A8 debitovao u Sarajevu kroz film “Spider-Man: Homecoming”

Novi Audi A8 bit će zvanično prikazan 11. jula u Barceloni na godišnjem Audi Summitu, ali ipak jedan dio automobila prikazan je ranije. U organizaciji Porsche BH kompanije koja je generalni zastupnik za Audi brend u BiH, održana je pret premijera novog filma “Spider-Man: Homecoming” u kojem se pojavljuje i novi Audi A8.

“Ovaj put smo za svoje kupce održali pomalo neobičan event: privatnu projekciju filma koja je ujedno i pretpremijera najnovijeg Marvel Studiovog filma „Spiderman“. Zašto baš ovaj film? Audi AG je globalno povezan sa filmovima ove studijske kuće, a u ovom-najnovijem se, pored ostalih pretpremijerno pojavljuje i novi Audi model: Audi A8.” rekao je Dino Bratović, menadžer brenda Audi ispred firme Porsche BH.

U ovom Marvelovom blockbusteru Tom Holland igra ulogu “Petera Parkera” kojeg “Happy Hogan” (Jon Favreau) vozi okolo u novom Audiju A8 L. Ova filmska scena omogućila je gledaocima prvi pogled na prednji i bočni dizajn nove limuzine.

Osim toga, gledaoci su također mogli vidjeti demonstraciju novih inovacija kao što su vrlo automatizirana vožnja u saobraćajnoj gužvi: tokom vožnje “Happy” skine ruke sa upravljača i limuzina nastavlja sama skretati, kao da se radi o čaroliji. Audi A8 preuzima zadatak vožnje kada se uključi Audi AI asistent za vožnju u koloni.

Uz Audi A8, još dva Audi modela pojavljuju se u filmu “Spider-Man: Homecoming”: “Tony Stark” i dalje ostaje otmjen u modelu Audi R8 V10 Spyder, dok sam “Peter Parker” vozi Audi TTS Roadster.

Novi Audi A8 bit će službeno predstavljen javnosti 11. jula na Audijevom summitu u Barceloni. “Spider-Man: Homecoming” u kojem se pojavljuje novi Audi A8 počet će se prikazivati u kinima u cijelom svijetu u julu.

Kategorije: Vijesti