Opel Astra nove generacije uhvaćena na testiranju

Opel Astra 2021

Opel Astra nove generacije uhvaćena na testiranju

Opel Astra aktuelne generacije koja je nastala prije šest godina pod krovom GM-a, konačno će dobiti nasljednika. Nova Opel Astra nasta je pod krovom novoosnovan grupacije Stellantis i koristit će platformu sa francuske DNK.

Nova Astra zadržat će prepoznatljivi Opel dizajn što se može vidjeti na prednjim svjetlima. Dizajn prednjeg dijela bit će veoma blizak dizajnu nove Mokke.

Na špijunskim slikama možemo vidjeti da su prevjesi su otprilike iste veličine, da je krovna linija iza B stuba manje zaobljena, te da su zadnji prozori veći. Zadnji kraj ima puno čišći dizajn, a čini se da su i zadnja svjetla inspirisana dizajnom nove Mokke.

Opel je preuzela PSA grupacija pa logičnim slijedom nova Astra koristit će EMP2 platformu koju koristi i Peugeot 308. Za pokretanje ovog modela koristiti će se isti pogonski sklopovi, uključujući hibridne i Plug-in hibridne jedinice.

Očekuje se i OPC model koji će vjerovatno dijeliti PHEV pogonski sklop sa modelom Peugeot 308 PSE (Peugeot Sport Engineered), za koji se pretpostavlja da će raspolagati sa približno 300 KS.

Službeni datum predstavljanja nove Astre nije poznat, ali premijera bi mogla biti krajem 2021. godine.

 

Kategorije: Vijesti