Počinje proizvodnja nove Škoda Octavia Scout modela

SKODA Octavia Scout Start of Production

Počinje proizvodnja nove Škoda Octavia Scout modela

Nova Škoda Octavia Scout uskoro ulazi u proizvodne pogone tvornice u Mladoj Boleslavi. Uprkos tome što će imati snažnije motore, potrošnja goriva i emisija ispušnih plinova će biti niža za 20 procenata. U tipičnom Škoda stilu, ovaj crossover nudi mnogo prostora, izvanrednu funkcionalnost, najnovije sisteme sigurnosti i komfora uz izuzetni omjer uloženo-dobiveno. Automobil će biti predstavljen krajem avgusta.

Nova Škoda Octavia Scout je pravi pustolov za porodicu i slobodno vrijeme i jednako se dobro ponaša u vožnji kako u gradu tako i izvan ceste. Pogon na sve točkove baziran na inovativnoj Haldex-spojki, snažni motori, veće rastojanje od tla, veći uglovi nagiba, kapacitet vuče do dvije tone i paket za loše puteve čine posljednji Škodin model jednim od najsvestranijih vozila u svojoj klasi.

Nova Škoda Octavia Scout je isključivo bazirana na kombi verziji Octavije. Prva vozila će biti na tržištu već krajem avgusta. Škoda Octavia Scout je dio Škodine palete vozila od 2007. Od tada pa do kraja 2013. kupcima širom svijeta je isporučeno je oko 53.600 Octavia Scouta. To predstavlja otprilike 8 posto ukupno prodatih svih Octavia u tom periodu.

Kategorije: Vijesti