Porsche BH donacijom za tablete podržava online nastavu

Porsche BH donacijom za tablete podržava online nastavu

Porsche BH, generalni uvoznik za vozila VW grupacije, tokom pandemije COVID 19 podržava humanitarne projekte, ali i druge projekte društvene odgovornosti.

Ova kompanija je pored ustupanja  vozila humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba i volonterima Omladinskog Filmskog Festivala koji takođe distribuiraju hranu i higijenske potrepštine starim i iznemoglim licima, sada donirala 4.000,00 KM za nabavku tableta, kako bi se u osnovnim školama širom BIH osiguralo održavanje online-nastave.

“Aktuelna situacija s pandemijoim COVID19 dovela je društvo u situaciju da su školstvo i mnoge grane privrede morale preći na online-platforme kako se procesi obrazovanja, ali i prodaje ne bi zaustavili. Smatramo da je veoma bitno da obrazovanje ne trpi i iz tog razloga podržavamo akciju nabavke tableta za određeni broj osnovnih škola širom BiH koju je pokrenula Austrijska Ambasada u Sarajevu.“

„I u našoj kompaniji se školovanje kadrova održava putem online platforme, a polovinom mjeseca aprila implementirali smo i online rezervaciju i prodaju automobila. U toku je prodajna akcija u saradnji s Porsche Leasingom koja našim kupcima nudi značajne uštede i posebne uslove finansiranja. Na ovaj način se pridržavamo svih mjera i preporuka vlasti po pitanju očuvanja zdravlja, a pri tome brinemo o potrebama i željama naših kupaca” rekao je Senad Olovčić, član Uprave Porsche BH.

Kategorije: Vijesti