Porsche Ventures investira u iMaker

PORSCHE Virtual Influencer by iMaker

Porsche Ventures investira u iMaker

Strateška investicija koja prevazilazi automobilsku industriju: Porsche Ventures je investirao u tehnološku kompaniju iMaker – vodeći kineski pružalac virtuelnih influensera i digitalnih ekosistema.

Investicija naglašava da proizvođač sportskih automobila razumije novu potrošačku kulturu i trendove relevantne za mlade kineske kupce i da je njegov strateški cilj kontinuirano investiranje u nove scenarije aplikacija digitalnog sadržaja.

Porsche Ventures i iMaker rade zajedno od 2020. godine. Partneri planiraju izgraditi novi digitalni ekosistem koji će proširiti i poboljšati digitalno iskustvo korisnika u Porsche vozilima. Nove digitalne karakteristike i tehnologija za aplikacije u automobilu razvijaju se sa posebnim naglaskom na komunikaciju i interakciju sa mlađim generacijama putem digitalnog sadržaja i virtuelnih influensera.

Virtuelni influenseri su kompjuterski napravljeni likovi i avatari dizajnirani pomoću inovativnog softvera za animaciju. Imaju stvarne izraze lica i pokrete tijela i vrlo su slični ljudima. U Aziji virtuelni influenseri se sve više koriste u muzičkoj industriji, na događajima uživo, na platformama društvenih medija i u korporativnim komunikacijama.

Jens Puttfarcken, predsjednik i izvršni direktor podružnice Porsche-a u Kini, kaže: „U ulozi tradicionalnog proizvođača sportskih automobila, Porsche je uvijek bio pokretačka snaga promjena i inovacija. Želimo ostati na čelu automobilske industrije kako prelazimo u digitalno doba. Ova investicija kompanije Porsche Ventures je važan korak u implementaciji naše digitalne strategije i početka proširenog partnerstva s preduzećem iMaker.”

Kategorije: Vijesti