Nagrada za Peugeot Onyx

Nagrada za Peugeot Onyx

Peugeot ONYX Concept

Dvadeseti Festival automobila koji se održava u Parizu, dodjelio je Peugeotu Nagradu za najbolji automobilski dizajn. Peugeot Onyx studija se u posljednjih godinu dana istakla po originalnosti i skladu. Karoseriju ovog modela odlikuje ekstremno niska silueta koja naglašava sportski karakter automobila.

U skladu s tim dizajn prednjih svjetlosnih grupa izveden je kroz dva “proreza”, a ovo dizajnersko rješenje izvedeno je uz upotrebu LED tehnologije. Prednja maska nešto je konvencionalnijeg izgleda, ali se odlično uklapa sa futurističkom formom ovog konceptonog modela. Pri izradi automobila  korišteni su kompozitni materijali, a koristio se i bakra što je novina u izradi i konceptnih modela.

Bakar se koristio za izradu prednjih krila i prednjih vrata. Bakarne površine nisu lakirane pa je zadržana originalna boja. Ostatak karoserije u potpunosti je izrađen od ugljeničnih vlakana koja su na nekim mjestima lakirane u mat crnu boju. Onyx koncept odlikuje koeficijent otpora zraka od Cd 0,30, što je potpuno u skladu sa agresivnom pojavom automobila.

Kategorije: Vijesti