Prvi certificirani Škoda treneri


Prvi certificirani ŠKODA treneri iz oblasti prodajnih vještina i produkta na području jugoistočne Europe su Senad Trnka i Haris Muratović iz ŠKODA BiH tima. Pored Senada i Harisa na ŠKODA Univerzitetu u Mlada Bolesavi certificiran je i Ronald Nolens iz Holandije i ovo je  druga grupa ŠKODA certificiranih trenera u svijetu.

„Čast, zadovoljstvo ali i odgovornost je biti dio ovog programa certificiranja. Vjerujem da ćemo na adekvatan način naše uspješno apsolvirano znanje i vještine prenijeti na sve prodajne savjetnike ŠKODA trgovačke mreže u Bosni i Hercegovini“, kaže Trnka.

Bh. tržište je veoma važno za ŠKODA a.s., jer je Bosna i Hercegovina treća zemlja u svijetu koja ima približno 20 posto tržišnog učešća u prodaji novih ŠKODA automobila.

Zadatak Škode BiH je sada još veći jer će s još većom pažnjom i posvećenosti njegovati profesionalne standarde koje nalaže ŠKODA Auto a.s. S certificiranjem bh. ŠKODA tima prodajne vještine i poznavanje proizvoda kod prodajnih savjetnika ŠKODA mreže u BiH će biti na još većem nivou i sa zavidnim stupnjem profesionalnosti.

„Sada će sljedeći korak za nas biti posvećenost HUMAN TOUCH strategiji ŠKODA brenda, gdje ćemo pokušati unaprijediti ljudsku dimenziju u poslovanju, uključujući fer i korektan pristup kao osnovu odnosa sa kupcima gradeći lojalnost kao ključni faktor poslovanja u budućnosti“, zaključuje Muratović.

Kategorije: Vijesti