Scania uspješno posluje u Latinskoj Americi

Scania Argentina 1_cl

Scania uspješno posluje u Latinskoj Americi

Prije gotovo 40 godina, Scania je u Argentini, u mjestu Tucumán, otvorila tvornicu i pokrenula proizvodnju komponenti transmisije (zupčanici, osovine, vratila i slični elementi) za kamione i autobuse.

Kako bi se dostojno obilježio jubilej 40 godina proizvodnje (2016.) Scania je u protekle dvije godine investirala 43 miliona $, sa ciljem značajnog povećanja proizvodnih potencijala efikasnosti postrojenja. Također, tvornica je nadograđena, čime su povećani proizvodni kapaciteti, a taj napor sada daje rezultate, pa je izvoz komponenti za Evropu povećan za 600% u odnosu na prvobitni.

Scania Argentina 3_cl

Naime, u početku, ovaj pogon je proizvodio komponente za potrebe tvornice São Bernardo do Campo u Brazilu, a tek 5% proizvodnje je isporučivano u Evropu.Sa sadašnjim kapacitetima, 35% ukupne proizvodnj se isporučuje u Evropu, je dok 65% rezervisano za potrebe tvornice São Bernardo do Campo.

Adolpho Bastos, generalni direktor postrojenja Tucumán je sa oduševljenjem izjavio: „Mi sada žanjemo prednosti posla koji smo uradili. Zahvaljujući promjenama i inicijativama modernizacije koje smo uveli, povećali smo obim proizvodnje, a izvoz u Evropu sa 5 na 35%, u svega dvije godine. Taj uspjeh je zapravo priprema proslave 40 godina rada tvornice, koji ćemo obilježiti iduće godine.“

Scania Argentina 2_cl

Kategorije: Vijesti