Škoda ponosni sponzor druge utrke “ŠKODA XC LIGE”

SKODA XC LIGE 2016 - 01

Škoda ponosni sponzor druge utrke “ŠKODA XC LIGE”

Kako ljeto polako odmiče tako se zahuktava i “ŠKODA XC LIGA“. Druga po redu utrka ovog najznačajnijeg državnog takmičenja u brdskom biciklizmu je održana u Vitezu u nedjelju 31.07.2016.

Domaćin je bio BK „Vitez“ a utrka je, sada već tradicionalno, održana na brdu Gradina, u neposrednoj blizini grada. Za razliku od prošlogodišnje utrke kada je kiša prijetila da pokvari ugođaj, ovaj put vrijeme je bilo naklonjeno organizatorima. Jako sunce nije baš pogodovalo takmičarima pa je utrka bila prilično iscrpljujuća.

Dužina staze je prema pravilniku UCI i Biciklitičkog saveza BiH ovisila o kategorijama. Mlađi kadeti su vozili dva kruga dužine 3,7 kilometara, dok su takmičari kategorije Elite vozili punih šest krugova. Nije bilo lako voziti „punim gasom“ na suncu koje prži cijelih 22,2 kilometra, pa ipak najuspješniji takmičar, Goran Cerović iz BK Pljevlja (Crna Gora) stazu je odvezao u vremenu 1:14:43.

SKODA XC LIGE 2016 - 02

Najbolji  bosanskohercegovački takmičar bio je Aleksa Crnčević (1:18:02) svega dvije minute ispred trećeplasiranog Muhameda Osmanagića kojem je „pobjegao“ za svega dvije i po minute.

U ženskoj kategoriji neprikosnovena je bila naša najbolja takmičarka, prvakinja Balkana, Lejla Tanović koja je utrku završila za čak trinaest minuta brže od drugoplasirane Maje Ena Ljuba iz „BK Faust Vrančić“ (Hrvatska), a prema izjavi njenog trenera nije vozila u najžešćem tempu.

Na štandu ovlaštenog prodajno-servisnog centra Porsche Sarajevo prisutni su mogli pogledati novitete marke ŠKODA koji je oficijelni pokrovitelj Premijer XC lige.

SKODA XC LIGE 2016 - 03

Kategorije: Vijesti