ŠKODA SCALA dobila prestižnu nagradu Red Dot Award

ŠKODA SCALA dobila prestižnu nagradu Red Dot Award

Već je prije uvođenja na tržište ŠKODA SCALA primila svoje prvo odlikovanje.

Žiri koji se sastojao od oko 40 međunarodnih stručnjaka novom je kompaktnom modelu dodijelio renomiranu nagradu Red Dot Award 2019 u kategoriji Dizajn proizvoda. To za marku ŠKODA predstavlja već 13. dodjelu ove prestižne nagrade. SCALA kao prvi serijski model predstavlja sljedeći stepen razvoja jezika dizajna marke ŠKODA koji će također karakteriše njezine buduće modele. 

SCALA sa svojim novim, skulpturalnim oblicima, dinamičnim linijama i precizno izvedenim detaljima kao prvo serijsko vozilo marke ŠKODA predstavlja oličenje novoga, emocionalnog jezika vanjskog i unutrašnjeg dizajna marke. Sa savršenim proporcijama, jasnim površinama, markantnim linijama i usavršenom aerodinamikom potpuno se novorazvijeni kompaktni model doima suavremenim i sportskim.

Markantne su odlike uspravna rešetka hladnjaka, dinamična linija krova i sportski difuzor na širokom stražnjem dijelu vozila. SCALA usto kao prvi serijski model u Evropi na poklopcu prtljažnika krasi, umjesto poznatog logotipa, natpis ŠKODA izveden pojedinačnim slovima. Kod opcijski produženog stražnjeg stakla ovaj je natpis smješten izravno na staklu.

Nagrada Red Dot Award ubraja se među najpoznatije dizajnerske natječaje na svijetu. Žiri međunarodnih stručnjaka sastoji se od neovisnih dizajnera, profesora dizajna i stručnih novinara. On je ocijenio svaki od oko 5.500 proizvoda koji su ove godine bili prijavljeni na temelju kriterija kao što su stupanj inovativnosti, formalna kvaliteta, funkcionalnost, dugovječnost i ekološka prihvatljivost. 

Kategorije: Vijesti