Tesla Model 3 prevazišao očekivanja: Poručeno više od 276.000 primjeraka!

tesla model 3

Tesla Model 3 prevazišao očekivanja: Poručeno više od 276.000 primjeraka!

Nakon što je predstavljen Tesla Model 3, četvrti model u ponudi američke kompanije ne prestaje da izaziva veliku pažnju javnosti. Interesovanje za novim električnim modelom prevazilazi sva očekivanja što je potvrdio i sam proizvođač.

U prvih mah zaprimljeno je 100.000 narudžbi za novi model, što je čelnike kompanije oduševilo, ali tu priči nije kraj jer broj nardžbi nastavio da raste. Tako je do sada broj narudžbi prešao 276.000, a prvi primjerci Modela 3 bit će isporučeni tek krajem 2017. godine. Kompanija Tesla tako se našla u neočekivanom problemu, a to je kako veliki broj kupaca obzirom na svoje proizvodne kapacitete koji u ovom momentu nisu spremni da odgovore velikoj potražnji.

Pomama za ovim modelom nije slučajna, a jedan od razloga je i odlična subvencija koju je dala država SAD koja iznosi 7.500 američkih dolara. Ipak, na uživanje ove subvencije imalo je pravo prvih 200.000 kupaca, ali to očigledno nije spriječilo ostale kupce da se i dalje interesuju za ovaj auto. Početna cijena od 35.000 američkih dolara također je faktor koji je značajno uticao na veliko interesovanje za ovaj model.

Tesla Model 3 standardno bi trebalo da se isporučuje samo sa pogonom na zadnje točkove, a kao opcija trebao bi biti dostupan i pogon na sva četiri točka. Kada je riječ o performansama, od 0 do 100 km/h Model 3 trebao bi stizati za oko šest sekundi, a autonomija baterija je procjenjena na oko 346 kilometara.

Kategorije: Vijesti