Novi Nissan GT-R bit će najbrži automobil na svijetu!

Novi Nissan GT-R bit će najbrži automobil na svijetu!

Nova generacija Nissan GT-R modela još je u fazi razvija, ali Nissanov šef dizajn Alfonso Albaisa najavljuje da će njihov superautomobil biti najbrži automobil na svijetu.

Nissanov šef za britanski Autocar rekao je kako novi GT-R neće imati nikakve dizajnerske sličnosti sa modelom GTR-50 koji je nedavno predstavljen na Goodwoodu. “Bit će jedinstven, a biti će i najbrži sportski automobil na svijetu”, rekao je Albaisa.

Špekuliše se da Nissan još uvijek nije donio konačnu odluku o pogonu budućeg GT-R-a, pa se ne zna da li će novi GT-R imati hibridni pogonski sklop. No, obzirom da Nissan ima visoke ciljeve koje je danas teško ostvariti bez hibridnog pogona, može se pretpostaviti da će novi GT-R pokretati kombinacija snažnog benzinskog i elektro motora.

Aktuelni Nissan GT-R predstavljen je 2007. godine i pokreće ga 3,8-litrenim V6 motor sa dva turbo punjača pa u konačnici razvija 485 KS. Kasnije je taj motor dobio dodatnu snagu pa danas GT-R raspolaže sa 573 KS, dok u verziji Nismo ima 600 KS.

Kategorije: Vijesti