Osvježeni Passat dobija nove motore i novu tehnologiju

Volkswagen Passat 2.0 TDI R-Line facelift 2021

Osvježeni Passat dobija nove motore i novu tehnologiju

Volkswagen će uskoro predstaviti osvježeni Passat koji će dobit mnoštvo novih tehnologija, uključujući novu paletu motora.

Jedna od najznačajnijih promjena bit će uvođenje novog plug-in hibridnog modela koji će biti dostupan bez GTE opreme. Na ovaj način plug-in hibridni Passat imat će znatno nžu cijenu.

Postojeći pogonski sklop hibridnog modela sastoji se od 1,4-litrenog TSI motora sa 154 KS i 114 KS elektromotora. Volkswagen će opremiti hibridni Passat model sa 13 kWh baterijom koja će osigurati autonomiju na električni pogon za oko 70 km. Nova baterija ima veći kapacitet i uticati će na smanjenje emisije CO2 ovog vozila do 36 g/km.

Osvježeni Passat u ponudi motora dobit će i novi 1.5 litreni TSI motor koji ima sistem deaktivacije cilindera. Ostali motori koji su u aktuelnoj ponudi bit će dodatno poboljšani.

Osvježeni Passat dobit će brojne stilske promjene koje uključuju novu prednju masku, nove otvore za usis zraka, te nove svjetlosne grupe. Unutra se očekuju manje promjene budući da sadašnji Passat već dijeli velik dio svoje kabine s premium modelom Arteon.

Novi VW Passat bit će premijerno predstavljen početkom naredne godine.

Kategorije: Vijesti