Novi Santa Fe u Banja Luci

Novi Santa Fe predstavljen u Banja Luci

Nakon zvaničnog predstavljanja medijima u Sarajevu, testnih dana u Doboju,  obilježen je početak prodaje novog Santa Fe-a u Banja Luci. U prelijepom ambijentu ispred hotela Grand, ali pomalo maglovitom i prohladnom danu, Hyundai Auto BH zajedno sa svojim ovlaštenim dilerom Auto Plus-om predstavili su Santa Fe medijma na ovom području,  ali i starim i novim kupcima Santa Fe-a.

Prvi dan je bio rezervisan za međusobno druženje sa interesantima, prijateljima i medijima, dok drugi dan dešavanje je premješteno ispred prodajnog salona gdje su svi zainteresirani imali priliku da testiraju vozilo.

Model koji su imali priliku probati je 2.2 CRDI dizelski motor sa 197 KS, iz  game  najprodavanijih motora  njegovog prethodnika, koji je prepoznat kao jedan od najštedljivijih i »najčistijih« motora u klasi.

 Svi zainteresirani koji su testirali vozilo,  mogli su i  da osjete zašto u Hyundai-u s pravom ovo vozilo svrstavaju  u Premium Segment SUV vozila, vozila koji pripada klasi samo za sebe. Nakon Banja Luke, zbog iznenađujuće velike potražnje za testiranjem ovog modela Santa Fe testni dani ponovno će se održati u Doboju, ali i  u Vitezu kod  ovlaštenih prodavaca. Hyundai sa novim Santa Fe-om zaista ulijeva novu energiju na tržište SUV vozila, energiju koja će svim onima koji su dosada imali predrasude ili sumnje biti otklonjene.

Kategorije: Vijesti