Test automobil godine 2021: Prvi put dva modela na tronu!

Test automobil godine 2021

Test automobil godine 2021: Prvi put dva modela na tronu!

Ovogodišnji izbor “Test automobila godine 2021.” po prvi put donosi dva pobjednika.

Osma po redu anketa za izbor “Test automobila godine 2021.” bila je otvorena od 6. do 20. decembra tekuće godine u kojoj su čitatelji birali između trinaest novih modela koji su se našli na našem testu u kalendarskoj godini koja je na samom kraju. Za razliku od prošle godine, konkurencija je bila zaista jaka, posebno kada uzmemo u obzir da su se među kandidatima našli modeli koji uživaju veoma visok ugled među kupcima na bh. tržištu.

Ovogodišnji pobjednik ankete je Toyota Yaris Cross (detaljan test pobjedničkog modela po izboru čitatelja možete pročitati OVDJE), kompaktni SUV model koje skoro predstavljen na bh. tržištu, a glavni konkurent za pobjedu bio je model Škoda Octavia. Treće mjesto pripalo je modelu Seat Tarraco 1.4 hybrid koji je ujedno i još jedan pobjednik.

Test automobil godine po izboru CARLANDER redakcije

Od ove godine redakcija CARLANDER | auto moto portala bira također najbolji test automobil godine, pa tako ove godine imamo dva pobjednika – model koji su birali čitaoci i redakcija.

Nakon izuzetno izazovne prošle godine, u ovoj 2021. godini možemo reći da su se stvari u velikoj mjeri oporavile, pa smo smo na testu imali 13 novih modela. Globalizacija automobilskih standarda po sistemu spojenih posuda nameću se i na našem, prilično skromnom tržištu novi automobila, pa smo tako imali priliku testirati i dva hibridna modela. Upravo ti modeli, Toyota Highlander i Seat Tarraco 1.4 Hybrid istakli su se od ostalih svojim pogonskim konceptom. Oni su zaista nešto novo na našem tržištu što je vrijedno pažnje.

Seat Tarraco hybrid

Oba modela pripadnici su veoma popularne SUV kategorije, za kojom i kod nas vlada veliki interes. Oba modela pokazali su visok stepen efikasnosti, funkcionalnosti i inovativnosti. Ono što je bila prevaga na stranu Seatovog modela jeste mogućnost punjenja baterije putem eksternih punjača i znatno povoljnija cijena. Detaljan test Seat Tarraco Hybrid modela pročitajte OVDJE.

Nagrade za vjerne čitaoce koji su glasali

Iza CARLANDER | auto moto portala je 10 uspješnih godina i osam godina izbora test automobila godine. Za naš prvi značajni jubilej, uz pomoć naših partnera Euroherc osiguranja i Alma RAS kompanije osigurali smo vrijedne poklone za naše čitatelje koji su učestvovali u ovogodišnjem izboru test automobila godine. Imena izvučenih dobitnika već su objavljena na našoj Facebook strani, te im još jednom upućujemo čestitke.

Kategorije: Anketa, Vijesti