Toyota predstavila osveženje za Yaris model

Toyota Yaris facelif 2014

Toyota predstavila osveženje za Yaris model

Toyota je objavila nekoliko fotografija osvježenog Yaris modela koji će se u prodaji pojaviti u narednim mjesecima. Ovo potvrđuje i skenirana brošura koja se pojavila na internetu. Osvježeni Yaris odlikuju velike izmjene po pitanju dizajna prednjeg dijela koji podsjeća na izgled novog Aygo modela. Karakteriše ga velika donja trapezoidna maska ukombinovana sa gornjom, a sa ciljem kreiranja „X“ oblika. Kod manjeg Aygo modela LED prednja svjetla nalaze se pored svjetala za maglu, a kod osveženog Yarisa ona su integrisana sa zatamnjenim prednjim svjetlima.

Fotografije stražnjeg dijela osvježenog Yaris modela nisu objavljene, ali se pretpostavlja da će dobiti redizajnirana svjetla, izmjenjeni dio za registarske oznake kao i blago izmenjen branik. U skladu sa dizajnerskim promjenama, pripremljene su i nove aluminijumske felge, kao i redizajnirani enterijer koji podrazumjeva najnoviju verziju Toyota Link zabavno-informativnog sistema.

Kada je riječ o paleti motora, ona bi trebala ostati ista kao kod aktuelne izvedbe Yaris modela, što uključuje i model sa hibridnim pogonom.

Kategorije: Vijesti