Volkswagen i fudbal savršena kombinacija u Zmajevom gnijezdu

Volkswagen ID.3 ID.4

Volkswagen i fudbal savršena kombinacija u Zmajevom gnijezdu

Poznata navijačka zona „Zmajevo gnijezdo” i Volkswagen.

Kao oficijelni mobilni partner UEFA Evropskog prvenstva u fudbalu, Volkswagen je uzbuđen što će navijačima približiti svaku utakmicu od kvalifikacija pa sve do uzbudljivog finala u već poznatoj navijačkoj zoni „Zmajevo gnijezdo” na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu (prostor između Historijskog i Zemaljskog muzeja), gdje će se uz LED ekran veličine 24 m2 i cca 500 sjedećih mjesta pratiti live prijenosi utakmica.

Volkswagen će tokom ovog prvenstva, koje će se odigravati širom Evrope, navijače pokrenuti na jedan potpuno novi način.

„Volkswagen sa početkom EURO 2021, u Bosni i Hercegovini simbolično kreće i s ponudom potpuno nove palete modela – ID familija električnih vozila na novoj MEB platformi. Upravo zahvaljujući MEB platformi novu generaciju Volkswagen električnih vozila odlikuje iznimna prostranost i komfor koji je uvijek za klasu veći od sličnih konvencionalnih vozila, progresivan dizajn koji odiše potpuno novom dimenzijom u odnosu na ono na što su kupci tradicionalno navikli od svoje omiljene automobilske marke u BiH.

Električna vozila nude i ekonomičnost bez premca sa svega 2,10 KM izdataka u prosjeku za prijeđenih 100 km čemu ide u prilog niska cijena el. energije u BiH, rjeđi servisni intervali i značajno niži troškovi održavanja u odnosu na slično vozilo sa dizel ili benzinskim motorom. Kada svemu tome dodamo jako dinamične vozne performanse električnih vozila i autonomiju do čak 520 kilometara formula za uspjeh komercijalizacije VW električnih vozila je upotpunjena, Za početak nam dolaze kompaktni model ID.3 sa vanjskim dimenzijama Golfa i unutarnjim dimenzijama Passata, te njegov veći brat, SUV model ID.4 kao električni pandan izuzetno popularnom modelu Tiguan.“ – izjavio je Ismir Omeragić, Volkswagen PKW Brand manager.

Pozivamo sve strastvene ljubitelje fudbala da uživaju u dobroj atmosferi na provjerenoj lokaciji u Zmajevom gnijezdu, gdje će im biti predstavljeni aktuelni Volkswagen modeli i gdje će moći bodriti svoje favorite.

Kategorije: Vijesti