Volkswagen ID.3 počeo se proizvoditi u “staklenoj” tvornici

Volkswagen ID.3 Dresden 2021

Volkswagen ID.3 počeo se proizvoditi u “staklenoj” tvornici

Volkswagen ID.3 počeo se proizvoditi u preuređenoj tvornici sa lokacijom u Dresdenu. Inače ova tvornica je poznata kao “staklena tvornica”, a nekada se u njoj sklapao luksuzni Phaeton, te donedavno električni Golf.

Tvornica u Dresdenu postala je drugo mjesto gdje se proizvodi električni ID.3 četvrto mjesto u svijetu na kojem se proizvode električni Volkswagen model na MEB platformi. Ova tvornica je poznata po tome što posjetioci mogu da vide kompletan proces proizvodnje, jer su njene unutrašnje i vanjske pregrade od stakla.

Thomas Ulbrich, član Uprave za električnu mobilnost Volkswagena, kaže: „Volkswagen nastavlja s električnom ofanzivom. Uz nove električne modele, to uključuje i transformaciju globalne proizvodne mreže. U Dresdenu već pretvaramo četvrto Volkswagenovo mjesto za nove ID. modele na MEB platformi. Istodobno, svake sedmice pojačavamo proizvodnu količinu u pogonu električnih automobila Zwickau i u naša dva kineska MEB pogona. Time potvrđujemo svoje ambicije da preuzmemo ulogu globalnih lidera u električnoj mobilnosti. “

Kategorije: Vijesti