Volkswagen planira dvije električne limuzine na I.D. platformi

Volkswagen planira dvije električne limuzine na I.D. platformi

Volkswagen sa predstavljanjem električnih konceptnih modela koji će u skorijoj budućnosti ući u serijsku proizvodnju. Prema planu Volkswagena, u proizvodnji bi se trebalo naći pet električnih modela.

Prvi predstavljeni električni koncept pod imenom I.D. trebao bi nastaviti Golfov uspjeh, a pored njega Volkswagen planira ponuditi i dvije električne limuzine. Ovu informaciju potvrdio je za VWVortex šef marketinga u Volkswagenu.

“Bio sam u Berlinu na velikom događaju i mogu reći da imamo iznenađujuće velik broj noviteta u skoroj budućnosti, a mnogi su električni. Po prvi put sam vidio limuzine na platformi I.D-a.”

Svi modeli iz nove I.D. porodice koriste MEB platformu koja će biti osnova i za ostale električne modele u okviru VW grupacije.

Prvi električni model stiže najkasnije 2020. godine u obliku kompaktnog modela, odnosno proizvodne verzije koncepta I.D. čija će cijena biti između 6.000 i 7.000 eura manje od Teslinog Modela 3.

Nakon kompaktnog električnog modela stiže prvi električni cross model, a zatim i električni bus. Nakon njihovih predstavljanja očekuje se dolazak i dvije električne limuzine koje bi mogle nositi nazive Aeroe i Lounge.

Kategorije: Vijesti