Volkswagen Polo R stiže već na proljeće 2018.?

Volkswagen Polo 2021 facelift

Volkswagen Polo R stiže već na proljeće 2018.?

Špekulacije o novom Polu R nikad nisu bile bliže realizaciji, a da li će se one ostvariti mogli bi već saznati početkom marta na sajmu automobila u Ženevi.

Još uvijek nije poznato da li će to biti konceptno izdanje ili produkcijsko, ali neće biti veliko iznenađenje ako se na ženevskoj pozornici pojavi Polo R u produkcijskoj izvedbi.

Ipak, mnogo je realnije da će Polo R doći u konceptnom izdanju, a da bi na proljeće 2019. godine mogao u proizvodnju, ako tržište bude pozitivno reagovalo.

Prema prvim procjenama Polo R bit će značajno oštriji od GTI verzije. GTI izvedba raspolaže sa 200 KS, što znači da će R izvedba imati znatno više. Za očekivat je da će se snaga prenositi na sva četiri točka preko 4MOTION pogona.

Za razliku od svojih konkurenata koji u sportskim koje uglavnom pokreću 1.6 litreni 4-cilindraši, Volkswagen Polo R trebalo bi dobiti dobro poznati 2.0 litreni TSI motor. Isti se koristi za pokretanje Golf GTI i Golf R.

Prema svemu navedenom u prvim najavama jasno je da Volkswagen želi zauzeti tron sa Polo R modelom među malim sportskim automobilima. Za tako nešto ima i više nego dovoljno aduta.

Kategorije: Vijesti