Volkswagen povećao količine modela ID.3 1st zbog velike potražnje

Volkswagen povećao količine modela ID.3 1st zbog velike potražnje

Iako još zvanično nije predstavljen VW ID.3 1st, ovaj model već bilježi odlične prodajne rezultate. Zbog velike potražnje Volkswagen je u prodaju pustio dodatne količine.

Volkswagen je početkom juna ove godine otvorio mogućnost predrezervacija za ID.3. Radi se o prvom modelu u svojoj novoj, potpuno električnoj porodici ID. modela. Zbog toga je Volkswagen odlučio da ponudi dodatne količine ovog modela koji možete rezervisati na stranici www.volkswagen.com/id-prebooking.

Da bi rezervisali automobil morate platiti garanciju od 1000 eura. Volkswagen ID.3 1ST opremljen je baterijom srednje veličine koja će kasnije biti dostupna za seriju modela ID.3, a za koju se očekuje najveća popularnost.

Model ID.3 donosi nultu stopu emisija ugljičnog dioksida. Proizvodnja modela ID.3 1ST trebala bi prema planu započeti krajem 2019. godine, a prva bi se vozila kupcima trebala isporučiti sredinom 2020. godine.

Svjetska premijera modela ID.3 održat će se 9. septembra na Volkswagen Group nightu uoči Međunarodnog sajma automobila koji se od 10. do 22. septembra održava u Frankfurtu.

Kategorije: Vijesti