Volvo V60 Plug-in Hybrid sa R-Design paketom – savršen paket efikasnosti i vozne dinamike

Volvo V60 Plug-in Hybrid sa R-Design paketom

Volvo V60 Plug-in Hybrid sa R-Design paketom – savršen paket efikasnosti i vozne dinamike

Superefikasni Volvo V60 Plug-in Hybrid, jedan od najprodavanijih hibridnih automobila u Evropi u 2013. godini, sada je dostupan i u specifičnoj R-Design verziji.

„U 2013. godini smo prodali gotovo 8.000 plug-in hibridnih automobila. Dodatak R-Design dinamičkih atributa Volvu V60 Plug-in Hybrid, prvom dizelskom plug-in hibridu na svijetu, daje njegovoj atraktivnosti dodatni poticaj. Zahvaljujući njemu, kupci dobijaju vrhunske performanse, ali i izvrsnu efikasnost.“ – izjavio je Alain Visser, stariji potpredsjednik odjela za marketing, prodaju i brigu o kupcima pri Volvo Car Group.

Volvo V60 Plug-in Hybrid sa R-Design paketom 4

Unikatan eksterijer i enterijer

V60 Plug-in Hybrid R-Design krase brojni unikatni detalji, kako na vanjštini, tako i u unutrašnjosti, a koji stvaraju naglašen sportski nastup. Od vanjskih detalja vrijedi izdvojiti R-Design prednji branik, stražnji difuzor i 18-inčne Ixion felge. Što se tiče unutrašnjosti, automobil je dobio sportska sjedišta u kombinaciji crnog nubuck tekstila i perforirane kože sa kontrastnim prošivom. Posebna instrument tabla je ostala netaknuta.

Volvo V60 Plug-in Hybrid sa R-Design paketom 3

Genijalan spoj snage

Prednje točkove Volva V60 Plug-in Hybrid pokreće 2.4 litarski petocilindarski turbodizelaš sa 215 KS i 440 Nm obtnog momenta uparen sa šestostepenim automatskim mjenjačem. Stražnji par točkova pokreće električni motor sa 68 KS i 200 Nm, koji se snagom snabdijeva iz 11.2 kWh litij-jonske baterije, smještene ispod prtljažnog prostora.

Volvo V60 Plug-in Hybrid sa R-Design paketom 2

Pure Hybrid Power

Vozač ima mogućnost izbora tri moda rada: Pure, Hybrid i Power, koji automobilu nude potpuno drugačiji temperament.

  • U Pure modu, automobil pokreće isključivo električni motor uz autonomiju kretanja do 50 km.
  • Hybrid mod je standard pri svakom pokretanju automobila. Dizelski i električni motor rade zajedno uz potrošnju od tek 1.8 litara na 100 km i emisiju CO2 od 48 g/km.
  • Power mode optimizira rad pogonskog sistema u cilju ponude maksimalnih mogućnosti. Dizelski i električni motor sabiraju snagu (215 + 68 KS) i obrtni moment (440 + 200 Nm), te tako nude vrhunske performanse.
Kategorije: Vijesti