Volkswagen Beetle Fender

Volkswagen Beetle Fender

VW Beetle je prvi automobil u Evropi koji se može naručiti sa zvučnim sistemom proizvođača gitara i pojačala Fender. Godine 2011, Volkswagen je predstavio koncept automobil na sajmu u Frankfurtu koji je dizajniran kao omaž legendarnoj američkoj kompaniji.

Riječ je o ekskluzivnom modelu Beetle Fender, sa moćnim izgledom i ništa manje moćnim zvučnim sistemom snage 400W. Ovaj koncept automobil uzbuđuje posjetice sajmova na kojima je bio prikazan, što je bilo dovoljno za VW da ovaj model načini proizvodnom verzijom. Tako je ovaj model zvanično predstavljen na Auto Mobil International Showu u Leipzigu.

Volkswagen Beetle Fender Edition je baziran na višem nivou specifikacija. Novi Beetle model se može naručiti u dvije verzije crne boje: Black Uni i Deep Black Pearl Effect. Ovaj model uključuje 18“ Disc aluminijumske točkove kao dio standardne opreme, a tu su i bi-ksenonska svjetla kao i LED svjetla za dnevnu vožnju.

Ostale standardne karakteristike ovog modela uključuju redizajnirana sportska sjedišta sa specijalno kreiranom centralnom sekcijom od platna i od bočnih strana i oslonca za glavu od crne kože. Volan je presvučen kožom. Tu i specijalne patosnice u boji vozila, klima uređaj i naravno pomenuti Fender zvučni sistem u paketu sa USB interfejsom.

Ovaj model će se u prodaji naći na jesen 2012. godine. Prodaja ovog modela će biti omogućena u Evropi, Aziji i Australiji pri čemu će kao opcije pogonskih agregata biti dostupni svi motori koji su dostupni i sa standardnim Beetle modelima. Osnovna verzija ovog modela će u Njemačkoj koštati 21.725 eura.

Kategorije: Vijesti