Volvo proširuje operativne aktivnosti pogona u Daqingu

???????????????????????????

Volvo proširuje operativne aktivnosti pogona u Daqingu

Volvo je ponovo naglasio svoju dugoročnu posvećenost Kini, značajnim širenjem operativnih aktivnosti proizvodnog pogona u Daqingu. Švedska kompanija će u njemu proizvoditi najnoviju generaciju inovativnih vozila, postavljenih na SPA platformu, čime će isti postati jedan od najnaprednijih proizvodnih pogona u Kini. Ovo će širenje nesumnjivo dovesti do jačeg ekonomskog razvoja u regionu Daqing, te doprinjeti još boljim prodajnim rezultatima Volva u Kini.

Volvo je pogon u Daqingu pokrenuo u septembru 2013. godine, a prvi proizvod, predstavljen u septembru ove godine je model XC Classic, prva generacija još uvijek veoma popularnog Volva XC90, namijenjena kineskom tržištu. Pogon Daqing trenutno zapošljava oko 700 radnika i ima inicijalni proizvodni kapacitet od 80.000 vozila. Prvi SPA model, koji će se proizvoditi u Daqingu bit će potpuno nova premium limuzina.

???????????????????????????

Odluka Volva da značajno poveća produktivnost pogona Daqing, još je jedan dokaz rastuće posvećenosti kineskom tržištu. Švedska kompanija je u većinskom vlasništvu kineskog Zhejiang Geely Holdinga, te uživa posebno bliske odnose sa gradskim vlastima u Daqingu, koji posjeduju 37 posto Volvo Cars kompanije.

Volvo Cars i grad Daqing zajednički rade na jačanju ekonomskog rasta i razvoja grada i njegovog okruženja, a svemu pogoduju sjajni prodajni rezultati Volva na rastućem kineskom automobilskom tržištu. Volvo očekuje da do kraja godine u Kini isporuči preko 80.000 vozila, što će od Kine učiniti najveće Volvo globalno tržište. Dugoročni cilj je godišnja prodaja 200.000 vozila u ovoj zemlji.

„Daqing će postati sastavni dio našeg globalnog tržišnog prisustva. Čast nam je što ćemo u Daqingu proizvoditi naše SPA modele, a pogotovo naš novi limuzinski model. To znači i da smo potpuno posvećeni našem poslovanju u Kini, koja je naše drugo domaće tržište.“ – izjavio je Håkan Samuelsson, predsjednik Volvo Cars kompanije. Automobili proizvedeni u Daqingu udovoljavat će globalnim standardima, jer ovaj pogon u potpunosti zadovoljava globalne proizvodne standarde Volva.

„Koristeći precizne, standardizirane proizvodne metode i vrhunsku tehnologiju, pogon Daqing će kupcima ponuditi sigurne, zdrave, ekološki prihvatljive i ukusno dizajnirane Volvo automobile sa specifičnim dodirom skandinavskog luksuza.“ – zaključuje Håkan Samuelsson.

???????????????????????????

Grad Daqing

Volvo Cars usko sarađuje sa gradom Daqing u cilju ubrzanja ekonomskog razvoja u skladu sa nacionalnom politikom unaprijeđenja sjeveroistoka zemlje. Daqing istovremeno želi smanjiti svoju ovisnost od prirodnih resursa, te želi postati sofisticirani centar napredne proizvodnje.

„Počašćeni smo saradnjom sa Volvo Cars kompanijom, koja pomaže da naš grad postane tehnološki napredan međunarodni grad sa modernom industrijskom bazom. To je i solidan temelj premium automobilske industrije na sjeveroistoku Kine, te rasta Volva u Kini uopšte.“ – izjavio je said Han Xuejian, partijski sekretar Daqinga.

Kategorije: Auto industrija