Evropska premijera Citroën AIRCROSS koncepta

Citroen-Aircross-concept-2015-001

Evropska premijera Citroën AIRCROSS koncepta

Povodom Frankfurtskog salona, Citroën prvi puta u Evropi otkriva kreativan i odvažan konceptni automobil. Time Marka potvrđuje svoju sposobnost pozicioniranja u visoku klasu. 

Citroën AIRCROSS dočarava ambicije Marke na međunarodnoj nivou i ističe njezino pozicioniranje započeto modelom C4 Cactus, siluetom svjetskog glasa. Citroën AIRCROSS ruši ustaljena pravila i istodobno poštuje nezaobilazna obilježja segmenta SUV-ova. Njegov vanjski dizajn i unutrašnje ozračje donose savremenost i jedinstven duh, oslanjajući se na obilježja proizvoda i dizajna modela C4 Cactus. Citroën tako pokazuje sposobnost isticanja svojeg identiteta bez obzira na segment.

Citroen-Aircross-concept-2015-002

Nakon modela C4 Cactus slijedi nastavak i koncept Citroën AIRCROSS to zorno prikazuje. Jedinstveni stav, Citroën AIRCROSS, spoj snage i pozitivne energije, zaštitnički je i dobroćudan SUV. Nadasve je optimističan, bez imalo agresivnosti i ističe:

  • jedinstveni karakter, vedar i neopterećen duh, zahvaljujući cjelokupnoj ravnoteži vodoravno položenog obrisa, naglašenog fluidnim linijama i osnovnim oblicima istaknutima snažnim grafičkim elementima, poput Alloy Bump ili Air Signs. Sve je to dodatno istaknuto crvenonarančastom bojom karoserije, simbolom energije i bezbrižnosti, te inovativnim materijalima koji odaju dojam robusnosti;
  • dizajn u službi funkcionalnosti i aerodinamičnosti.

Citroen-Aircross-concept-2015-003

Poziv na putovanje u kabini koja nudi trenutačan osjećaj visoke udobnosti i izvora energije. U kabini koncepta Citroën AIRCROSS sve je učinjeno za što veće zadovoljstvo tijela i duha. Povrh tjelesne udobnosti koju pružaju široka i prostrana sjedišta, taj se osjećaj pojačava toplim materijalima te spojem svijetlih i energičnih boja.

Citroen-Aircross-concept-2015-005

Pročišćene zakošene linije ostavljaju dojam prostora, dok raskošni geometrijski oblici daju strukturu unutrašnjosti lišene suvišnih elemenata. Svaki oblik sjedinjuje estetiku i funkcionalnost. Citroën AIRCROSS preuzima temu putovanja osmišljavanjem pretinaca i uporabom remena u unutrašnjosti koja odiše savremenošću i svježinom, pozivajući na putovanja u društvu ili bez njega.

Citroen-Aircross-concept-2015-004

Tehnološka inteligencija u službi upotrebe, s mogućnošću da svako odabere između individualnosti i dijeljenja s drugima. Citroën AIRCROSS ima dva ekrana visoke razolucije promjera 12” inča od kojih je jedan prijenosni i mogu ga dijeliti ostali putnici. Nadalje, u svako su sjedalo ugrađeni zvučnici i mikrofoni kako bi se olakšala komunikacija među putnicima. Tehnološka inteligencija također se izražava odabirom hibridnog motora s vanjskim punjenjem (Hybride Plug-In) koji sjedinjuje efikasnost i dobre performanse. Praktične tehnologije za opuštenu vožnju i novi doživljaj boravka u automobilu.

Citroen-Aircross-concept-2015-006

Kategorije: Auto sajam, Koncepti