Nakon 15 godina Sarajevo ponovo ima izložbu automobila!

Nakon 15 godina Sarajevo ponovo ima izložbu automobila!

Sarajevska izložba automobila, koja nosi skraćeno ime SIA 2019, nakon gotovo 15 godina pauze ponovo se vratila u Sarajevo.

Sajam se održava od 14.-17. decembra, od 10 do 20 sati, u prostoru dvorane “Mirza Delibašić” u Skenderiji, koja upravo slavi poseban jubilej, svoj 50. rođendan. Ulaz na ovogodišnji sajam je besplatan. Posjetitelji se mogu radovati zanimljivim sadržajima i različitim automobilima.

U dvorani Centra Skenderija su izložena nova vozila različitih proizvođača, old timeri, trkaća vozila, ATV, motori, skuteri, gume i ostala prateća autooprema, tuning vozila, bolidi mini Formule 1 i karting vozila, vozila BIHAMK-a sa simulatorom prevrtanja vozila i simulatorom funkcije sigurnosnog pojasa, vozila Ministarstva unutrašnjih poslova s radarima i opremom za praćenje saobraćaja.

Sajam je također zanimljiv i za potencijalne kupce automobila, s obzirom da većina izlagača nudi velike popuste na izložene modele novih vozila. Vrijedno spomena je i nagradna igra koju organizuje Auto magazin, koji zajedno sa Centrom Skenderija organizuje ovu manifestaciju.

Kategorije: Auto sajam