Otvoren najveći sajam automobila u svijetu pod sloganom “Budućnost sada”

Sajam automobila u Frankfurtu 2017: Otvoren najveći sajam automobila u svijetu pod sloganom “Budućnost sada”

67. Međunarodni sajam automobila (IAA) u Frankfurtu danas je zvanično otvoren za predstavnike medija. U naredna dva dana bit će upriličen veliki broj svjetskih i evropskih premijera novih modela kao i novih tehnoloških rješenja.

Ovogodišnji sajam automobila u Frankfurtu održava se pod sloganom „Budućnost sada“, koji je posvećen osnovnim temama automobilske transformacije. Ključni aspekti uključuju uvezanost i automatizovanu vožnju, električnu mobilnost i nove koncepte mobilnosti za gradove budućnosti.

Već tradicijonalno najveći Njemački proizvođači automobila i tehnike vode glavnu riječ, ali i zauzimaju najveći dio izložbenog prostora. Volkswagen je predstavio novi T-Roc, novi Polo GTI, I.D. Crozz koncept, te posebnu izvedbu pickup modela Amarok Aventura Exclusive. Također iz Volkswagen Grupe bit će predstavljeni novi Audi A8, Seat Arona, Škoda Karoq, Mercedes je najavio EQ A Concept, dok je BMW predstavio novi i3s, Vision Dynamics concept i X7 iPerformance koncept.

Iako je čak osam proizvođača otkazalo učešće na ovogodišnjem frankfurtskom sajmu, glavni svjetski igrači ipak su tu. Tokom dana slike sa premijera možete pratiti putem naše Fecebook stranice.

Mobilnost se razvija u mnogim pravcima. Inteligentna povezanost i digitalizacija unutar i van vozila postaju sve važniji. Oni šire mogućnosti za povezanu komunikaciju i povećavaju nivo komfora. Ali iznad svega, oni čine vožnju sigurnijom i efikasnijom. Na IAA 2017 očekuje nas predstavljanje novih tehnologija budućnosti u realnom vremenu.

Automobilski sektor je prepoznao i prihvatio izazove budućnosti i nastavit će da igra svoju ulogu kao glavnu silu koja pomaže napredovanju. Novi vizuelni ključ simbol je pokretne, digitalne budućnosti koja se može isprobati na ovogodišnjem IAA u svim njegovim aspektima. I to je 100% digitalno.

Ovogodišnji sajam automobila u Frankfurtu za javnost otvoren je od 14. do 24. septembra 2017. Jednodnevne karte za IAA bit će dostupne u online prodavnici sa cijenom od 12 eura (14 eura na blagajničkim stolovima), dok je cijena ulaznice za đake 7,50 eura. Ulaz je besplatan za djecu mlađu od šest godina.

Kategorije: Auto sajam