Ferrari predstavio novi SF21 bolid za 2021. godinu

Ferrari SF21

Ferrari predstavio novi SF21 bolid za 2021. godinu

Ferrari SF21 bolid je s kojim će talijanska ekipa nastupiti u sezoni 2021. i pokušat se vratit na pobjedničke staze.

Ferrari je posljednja F1 ekipa koja je predstavila bolid za sezonu 2021, a već sutra počinju dvodnevna testiranja u Bahrainu. Tu će se ekipe zadržati i pripremati za prvu utrku koja je na rasporedu na istoj stazi 28. marta.

Ferrari je na novom bolidu dosta radio, posebno na zadnjem dijelu koji je bio dosta problematičan. Prošle dvije sezone sada već bivši vozač Ferrarija Sebastian Vettel, imao je jako puno problema sa stabilnošću zadnjeg kraja. Ferrari iza sebe ima jednu od svojih najgorih sezona u historiji, pa su im hitno potrebni dobri rezultati jer talijanski navijači nemaju više strpljenja.

Ferrari SF21

Na novom SF21 vide se promjene i u području nosa te bočnih usisnika, a promjene ispod oplate još uvijek se kriju, posebno kada je riječ o motoru. Ferrari je promijenio i vozačku postavu, pa će u novu sezonu kreću sa Charlesom Leclercom i Carlosom Sainzom koji je došao iz McLarena.

Novi SF21 bi trebao biti značajno bolji od svog prethodnika, ali Ferrari ne očekuje borbu za naslov. Ova sezona mogla bi biti dobra priprema za nadolazeće godine u kojim bi Ferrari mogao dominirati ako posloži sve kockice, na čemu i aktivno radi.

Kategorije: Auto sport, Formula 1, Vijesti