Button ostaje u Mclarenu

Jenson Button ostaje vjeran McLarenu na više godina

Jenson Button i Vodafone Mclaren mercedes produžili su svoju saradnju na još nekoliko godina. Vijest o produženju ugovora zvanično je potvrdio Mclaren, ali nije precizirao na koliko godina je potpisan ugovor.

Podsjetimo se, Button je došao u McLaren došao krajem 2009., te je izjavio: “Nikad se nigdje nisam bolje osjećao nego u McLarenu. Ovdje sam osvojio svoje četiri najbolje pobjede u karijeri, trenutno sam drugi u poretku vozača i mislim da vozim bolje nego ikad. Takve rezultate možete osvojiti jedino uz veliku podršku. Iskreno vjerujem da su strast i predanost pobjedama u McLarenu veće nego igdje drugo. Nikad nisam skrivao svoju ambiciju da pobjeđujem na utrkama i u svjetskim prvenstvima. Siguran sam da je ovo mjesto s kojeg mogu ostvariti svoje ciljeve,” rekao je Button.

Šef F1 teama, Martin Whitmarsh izjavio je: “Jenson je sjajan vozač i sjajan momak. Zapravo, mogu reći da je on jedan od najsposobnijih i najcjenjenijih vozača koje smo ikad imali. Stoga mi je pravo zadovoljstvo što će i u budućnosti raditi s nama. Siguran sam da će na ovim temeljima izgraditi nove velike rezultate te da će s nama biti još uspješniji u godinama koje dolaze. Mislim da on i Lewis svoji djelima govore bolje od bilo koga. Njihovi komentari pokazuju koliko se poštuju i koliko jedan drugome vjeruju. Još će jednom dokazati ono što smo mi kao tim oduvijek znali: McLaren ima najbolju vozačku postavu od svih u Formuli 1,” izjavio je zadovoljni Whitmarsh.

Kategorije: Formula 1