DB Schenker prevoznik MERCEDES AMG PETRONAS F1 Teama

DB Schenker MERCEDES AMG PETRONAS F1 Team 01

DB Schenker prevoznik MERCEDES AMG PETRONAS F1 Teama

Kompanija DB Schenker preuzela je pet kamiona Actros i tako postala logistički partner za prevoz MERCEDES AMG PETRONAS F1 Teama.

Novi kamioni će služiti za logističku podršku na svim evropskim F1 nastupima, testovima i promocijama do kraja 2018. godine. Radi se o tegljačima Mercedes-Benz Actros 1845 LS, sa gigaSpace kabinama, brilliant sreberene boje, te Actrosa 1845 LSNRL sa BigSpace kabinom i pripadajućim oznakama „DB Schenker“.

Ovaj dio flote će biti korišten za transportne potrebe prateće trkaće ekipe. Svi kamioni su bogato opremljeni, a sa stanovišta sigurnosti tu je „Top Safety Package“, koji uključuje Active Brake Assist 3, sistem upozorenja pri napuštanju trake, Stability Control Assist, Proximity Control Assist sa stop-and-go funkcijom…

Nisku potrošnju goriva i maksimalnu ekonomičnost osigurava Predictive Powertrain Control, koji uz pomoć GPS podataka, tempomata i automatiziranog Mercedes PowerShift mjenjača, detektuje topografiju terena i u skladu s tim optimizir potrošnju goriva.

Simbolično, Ulrich Bastert, direktor prodaje i marketinga Mercedes-Benz Trucksa, predao je ključeve, koje je preuzeo Jochen Müller, član uprave Schenker Deutschland AG.

DB Schenker MERCEDES AMG PETRONAS F1 Team 02