Honda planira još jednu nadogradnju motora za McLaren

Formula 1

Honda planira još jednu nadogradnju motora za McLaren

McLaren i Honda od iduće sezone neće biti partneri pa japanski proizvođač mijenja svoj pristup ovogodišnjim nadogradnjama i planiraju donijeti još jednu sa kojom bi po pokušali da se oproste od McLarena na dostojan način.

McLaren je nakon tri neuspješne sezone s Hondom pronašao novog dobavljača motora, pa će tako u naredne tri sezone Renaultu isporučivati motore za britanski tim. Japanci će svoj F1 projekat nastaviti sa Toro Rosso timom, kako oni kažu bez velikog pritiska koji su imali od McLarena.

Bez obzira na narušene odnose između već sada bivših partnera, Japanci žele završiti saradnju u stilu i postići što bolje rezultate do kraja sezone.

S obzirom da i najmanje promjene na pogonskoj jedinici Alonsu i Vandoorneu donose nove kazne, Hasegawa je odlučan da nove dijelove uvede tek kad pronađu osjetnije poboljšanje.

“Prije smo prioritet stavljali na poboljšanje performansi jer svako poboljšanje vrijedi za iduću godinu pa nismo morali oklijevati sa uvođenjem nadogradnji. Ali sad kad nećemo raditi zajedno sa Stoffelom i Fernandom iduće godine, to znači da se želimo koncentrirati na ovogodišnje rezultate s McLarenom.”

“Želim da osvojimo više bodova ove godine, želim doprinijeti ovom timu najviše od svega. Ali naravno da ako budemo mogli uvesti neku veliku nadogradnju nećemo oklijevati i čekati. Imamo još šest utrka pa bismo mogli uvesti još jedan motor kako je i planirano. To bi moglo biti u Maleziji, Suzuki ili SAD-u.”

“Naravno da ćemo pokušati izbjeći kaznu za Suzuku i SAD koja bi nam potencijalno mogla odgovarati na temelju prošlogodišnjih rezultata.”

Kategorije: Formula 1