Honda u Austriju donosi treću specifikaciju pogonske jedinice

Formula 1

Honda u Austriju donosi treću specifikaciju pogonske jedinice

Honda će na VN Austrije donijeti treću specifikaciju motora koja bi trebala imati 30 KS.

Honda je potvrdila da će nakon uspješnoga testa nove specifikacije motora u Azerbajdžanu istu koristiti na idućoj utrci u Austriji i to u oba bolida. Japanski proizvođač u Bakuu je u Alonsovom bolidu testirao treću specifikaciju motora koja donosi do 30 KS, a za koju su ljudi iz Honde potvrdili da donosi nekoliko desetinki sekunde po krugu. Riječ je tek o prvom dijelu planirane nadogradnje, a drugi dio trebao bi stići nakon ljetne pauze, uoči utrka na brzim stazama u Belgiji i Italiji.

Alonso je uspješno testirao treću specifikaciju motora koju nisu odlučili koristiti u ostatku vikenda jer je problem sa mjenjačem uzrokovao nagli skok broja okretaja motora pa Honda nije htjela rizikovati. Analiza podataka nakon utrke u Bakuu, gdje je Alonso devetim mjestom osvojio prve bodove za McLaren u 2017., pokazala je da je novi motor snažniji i dovoljno pouzdan kako bi ga koristili na idućoj utrci u Austriji koja je također vrlo zahtjevna za motore.

“Iako još uvijek imamo velik zaostatak za vodećima, bio je to sjajan rezultat ako uzmemo u obzir da smo startali sa začelja na stazi kojoj je snaga motora vrlo bitna.

“Za iduću utrku u Austriji, donijet ćemo našu poboljšanu ‘Spec 3’ pogonsku jedinicu za oba bolida nakon uspješnoga testa u Azerbajdžanu. U međuvremenu, nastavit ćemo svoj razvoj i dati sve od sebe kako bismo nastavili smanjivati zaostatak,” rekao je Hondin Yusuke Hasegawa.

Kategorije: Formula 1