Honda uspjela napraviti neke izmjene na motoru uoči prve utrke

Honda uspjela napraviti neke izmjene na motoru uoči prve utrke

Šef Hondinog F1 projekta, Yusuke Hasegawa, izjavio je kako su uspjeli napraviti neke promjene na pogonskoj jedinici. On je dodao i kako bi McLaren trebao biti spreman za prvu utrku u Melbourneu ovoga vikenda.

“Bila je ovo izazovna zima za sve u timu. Naravno, problemi koje smo imali u Barceloni ograničili su naše vrijeme na stazi i stavljen je dodatni pritisak na naše predsezonske pripreme. Međutim, uspjeli smo skupiti ogromnu količinu korisnih podataka. U polju performansi je bilo mjesta za napredak, pogotovo s mapiranjima kako bi imali bolja vozna svojstva. Daljnjom analizom uspjeli smo napraviti dodatne promjene kako bi bili spremni za Melbourne. Što se tiče performansi, uoči Melbournea postoji prostor za napredak s novim mapiranjem kako bismo imali bolje vozne karakteristike. A istovremeno ćemo nastaviti raditi na razvoju kako bismo iz pogonske jedinice izvukli više snage.” rekao je Hasegawa.

Usprkos optimizmu, pouzdanost pogonske jedinice je i dalje nepoznanica. Dodatne nadogradnje i promjene će i dalje biti potrebne kako bi tim iz Wokinga došo na nivo performansi koje su očekivali u 2017.

Hasegawa kaže da je Honda “100% posvećena” McLarenu i Formuli 1 nakon problema na predsezonskim testiranjima što je odgovor na glasine da bi se McLaren ponovno mogao okrenuti Mercedesu.

Kategorije: Formula 1