Honda za SPA Francorchamps priprema nadogradnju motora

Honda za SPA Francorchamps priprema nadogradnju motora

Honda nastavlja razvoj svoje F1 pogonske jedinice u tekućoj sezoni te nastoji smanjiti zaostatak u odnosu na rivale. Jenson Button tvrdi da će japanski proizvođač nove nadogradnje donijeti na VN Belgije.

Christian Horner, šef Red Bulla nedavno je rekao da Renaultov motor ima oko 50 konjskih snaga manje od Mercedesovog, a Honda ne želi mirno čekati već žele što prije smanjiti svoj zaostatak.

Ovogodišnji napredak koji je Honda napravila svkako je vidljiv, posebno u segmentu pouzdanosti, ali i performanse nisu zapostavljene. Šef Honde, Yusuke Hasegawa, izjavio je u narednom periodu Honda će se okrenuti pobooljšanju performansi pogonske jedinice.

“Imamo ljetnu pauzu i onda idemo na stazu Spa. Tamo ćemo imati novu nadogradnju u pogonskoj jedinici i to je uzbudljivo”, potvrdio je Button.

Prema pisanju Autosport nova nadogradnja vjerovatno će obuhvatiti motoru sa unutaršnjim sagorijevanjem (ICE), a japanski proizvođač trenutno sve testira na dinamometru u svojoj bazi. Honda na raspolaganju još ima 10 razvojnih tokena.

Kategorije: Formula 1