Mclaren predstavio MP4-27

Mclaren predstavio MP4-27

McLaren predstavio svoj novi bolid MP4-27. Prezentacija novog bolida održana je u novom Mclarenovom tehnološkom centru MTC, u Wokingu. Novi bolid predstavili su vozači Lewis Hamilton, Jenson Button, testni vozači Gary Paffett i Oliver Turveyako, te čelnici dizajnerskog tima Mclarena. Predstavljanje bolida bilo je live dostupno preko Mclarenove web stranice.

Kad je riječ o novom bolidu, najveća promjena je na bočnim stranama bolida. Bočne strane Mclarena nisu više u obliku slova L, po čemu je bio prepoznatljiv prošle godine njegov prethodnik MP4-26, tu je sada konvencijonalan dizajn. Novi bolid Mclarena pod oznakom MP4-27 prema viđenom je evolucija prošlogodišnjeg MP4-26, koji se čini dobrom osnovom za razvoj novog bolida. Više tehničkih informacija o MP4-27 bit će dostupno tokom dana.

Mclaren je uložio dosta energije i znanja u ovaj bolid, izjava test vozača Garya Paffetta da je ovaj bolid već pola godine u simulatoru to djelimično potvrđuje.

Svoj debi na stazi MP4-27 imat će za nekoliko dana. McLaren će prije odlaska u Jerez odraditi linijska aerodinamička testiranja, a za upravljačem će biti Oliver Turvey.

Kategorije: Formula 1