McLaren službeno potvrdio vozačku postavu za sezonu 2015.

mclaren-alonso-button-magnussen 2014

McLaren službeno potvrdio vozačku postavu za sezonu 2015.

McLaren je službeno potvrdio vozačku postavu za sezonu 2015. Tako će naredne sezone za brtiansku ekipu voziti dva bivša svjetska prvaka, Fernando Alonso i Jenson Button, dok će Kevin Magnussen ostati u timu kao testni i rezervni vozač.

Današnja potvrda vozačke postave je rezultat višemjesečnog McLarenovog planiranja i razmatranja svih aspekata. Odluku vozačkoj postvi donijela je vlasnička i upravljačka struktura koju čine Ron Dennis, Mansoura Ojjeha i Mumtalakata Holding.

McLaren nije precizirao trajanje ugovora sa svojim vozačima, ali se pretpostavlja da je Button dobio novi ugovor samo na godinu dana, a da je sa Alonsom potpisan višegodišnji ugovor. Ovakav rasplet po pitanju vozačke postave možda je i najbolje rješenje, jer će McLarenu u sezoni 2015. biti dragocjeno iskustvo koje ima Alonso i Button, dok će se Magnussen moći pripremati bez pritiska za sezonu 2016. kada bi McLaren trebao “proraditi”.

“Fernando i Jenson zajedno imaju 500 utrka i 47 pobjeda pa sa sigurnošću mogu reći da imamo najbolju vozačku postavu od svih timova trenutno u Formuli 1”, izjavio je Ron Dennis.

“Pridružujem se projektu iza kojeg stoje enormni entuzijazam i posvećenost, ali znam da će nam trebati vremena da postignemo rezultate koje želimo. Za mene to nije problem”, rekao je Alonso.

 

Kategorije: Formula 1