Mercedes želi da i rivali pobjeđuju u sezoni 2014.

mercedes lauda jerez-2014

Mercedes želi da i rivali pobjeđuju u sezoni 2014.

Nikia Lauda, direktor Mercedes F1 AMG tima nada se da njihovi konkurenti neće načiniti sezonu 2014 suviše lakom za Mercedes F1 tim. Do sada ove godine ovaj Mercedes je lako pobjedio na prve četiri utrke koje su vožene ove sezone. Mercedes F1 AMG tim napravio je najkompletniji bolid, a tu posebno treba istaći novi V6 turbo motor koji je daleko ispred Renaulta i Ferraria.

Niki Lauda je izjavio kako Mercedes ne želi pobijediti na svim utrkama ove sezone. On kaže kako za sport ne bi bilo dobro kada bi Mercedes pobijedio na svim utrkama. Ferrari i McLaren su u historiji bili blizu tog ostvarenja, pa je tako Ferrari u sezoni 2002. pobjedio na 15 od ukupno 17 utrka, dok je McLaren 1988. godine pobjedio na 15 od ukupno 16 utrka.

“Ne želimo pobijediti na svim utrkama ove sezone, to ne bi bilo dobro za Formulu 1. Ovo u čemu sada uživamo je žetva mukotrpnog rada koji je trajao mnogo mjeseci, posebno oko turbo motora. No, ne mislimo da je trenutna situacija normalna. Naši suparnici će postajati sve jači i jači.”

Kategorije: Formula 1