Michael Schumacher reaguje na glas i uspostavio je kontakt očima

Formula 1

Michael Schumacher reaguje na glas i uspostavio je kontakt očima

Zdravstveno stanje Michaela Schumachera u posljednjih nekoliko dana značajno se popravilo, što je potrvrdila i njegova menadžerica Sabine Kehm. Ona tom prilikom nije govorila o detaljima, ali su neki mediji ipak objavili više detalj o Schumijevom trenutnom zdravstvenom stanju. Također, njegov veliki prijatelj Jean Alesi nakon posjete u bolnici otkrio je neke detalje.

Talijanska Gazzetta dello Sport piše da Michael na trenutke svjesno gleda oko sebe te reagira na zvukove. Njemački Bild je kontaktirao uglednog njemačkog neurologa Manfreda Holzgraefea koji je objasnio kako to vjerojatno izgleda u Schumacherovom slučaju.

“Doktori komuniciraju s njim na jednostavan način što znači da im Michael odgovara pokretima rukom ili žmirkanjem očima. Smanjili su mu količinu lijekova jer inače ne bi mogao svjesno komunicirati.”, kaže Holzgraefe.

Jean Alesi veliki je prijatelj sa Michaelom te ga je pojsetio u bolnici. Nakon posjete Alesi je otkrio detalje o trenutnom stanju Schumachera.

“Michael je u početku reagirao samo na bol, poput štipanja. No možda je to bila samo nesvjesna reakcija tijela. Prilikom nekoliko posljednjih posjeta shvatio sam da se Michaelovo stanje popravlja, osjetio sam olakšanje kod njegove porodice. To je fantastično iako je put do oporavka još jako dug.”, rekao je Alesi.

Kategorije: Formula 1