Nove kazne za McLaren Hondu i Red Bull Racing

Mclaren Honda nebo

Nove kazne za McLaren Hondu i Red Bull Racing

Honda će za predstojeću utrku koja se vozi za VN Italije u Monzi dopremiti nove, dodatno pojačane, motore koji bi Alonsu i Buttonu trebali obezbjediti bolje performanse. Prema najavama iz Honde to će biti i posljednje ovogodišnje pojačanje snage motora, a japanski proizvođač prema planu već je sve snage usmjero na razvoj motora za seonu 2016.

Honda je također na prošloj utrci za VN Belgije dopremila po dva nova, pojačana, motora za Alonsa i Buttona zbog čega su bili kažanjeni, a zbog dopremanja novih motora McLarenovi vozači ponovo će dobiti kazne zbog kojih će se vjerovatno naći na posljednjim startnim pozicijama. Pozitivna strana svega je što će vozači McLaren Honde u nastavak sezone imati po tri svježa motora. Vozači McLaren Honde tako će na VN Italije početi koristiti po deveti motor sa unutaršnjim izgaranjem.

U crnu statistiku kazni upisat će se i ekipa Red Bull Racinga jer će ovog vikenda Daniel Ricciardo i Daniil Kvjat također dobiti kazne zbog promjena motora, a istu kaznu mogao bi dobiti Carlos Sainz, vozač Toro Rossoa.

Kategorije: Formula 1